Problem med Galaxy S23 och fingeravtrycksläsaren (One UI 6.1)

Samsung Galaxy S23

Har du märkt att fingeravtrycksläsaren på din Galaxy S23 inte fungerar korrekt med One UI 6.1? Du är inte ensam. Många användare rapporterar att den biometriska avläsaren fungerar dåligt eller inte alls med den senaste, stora uppdateringen till Samsungs telefoner.

De flesta verkar drabbas av två problem. Antingen tar det flera tryck med fingret över läsaren för att den ska låsa upp, alternativt behöver den åtskilliga sekunder innan den överhuvudtaget reagerar.

Lästips: Galaxy S23 får nya AI-funktioner med One UI 6.1

Samsung har bekräftat att det är en bugg i mjukvaran som ställer till det.

En talesperson för tillverkaren skriver på det officiella forumet för de sydkoreanska användarna att de ”ber om ursäkt för eventuella olägenheter som uppstått vid användning av enheten” och att de ”har konstaterat att i vissa fall fungerar inte fingeravtrycksigenkänningen på låsskärmen som den ska eller ett meddelandefönster dyker upp”.

Den sydkoreanska tillverkaren säger också att en lösning är på gång med en framtida uppdateringen. Exakt när den kommer vet vi inte, men räkna med att det dröjer några veckor i värsta fall.

Lästips: Första uppdateringen till Galaxy S24-serien är släppt

Om fingeravtrycksläsaren inte fungerar korrekt på just din Galaxy S-telefon kan du alltid använda ansiktsdetektering (om det stöds) eller pin-kod tills problemet är löst. Mer information följer.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.