Hitta-nätverket för Android är här

google pixel 8

Google har lanserat Hitta-nätverket för Android. Tjänsten är en direkt motsvarighet till populära och omtyckta motsvarigheten för Apples ekosystem.

När uppdateringen släpps till din Android-telefon (förutsatt att den har en tillräckligt ny Android-version) den användas till att både hitta dina egna bluetooth-trackers och hjälpa andra att hitta sina.

Stödet för Hitta-nätverket fungerar med många äldre och befintliga spårare. Från och med maj månad stöds även nyare varianter från tillverkare som Chipolo och Pebblebee. Senare i år kommer ytterligare modeller från Motorola, Jio och Eufy.

Om ni är flera om att dela på samma bluetooth-spårare så är det inga problem. Precis som Hitta-nätverket för Apples prylar så stöds delning mellan olika användare även på Android.

google android find my device hitta natverket 2024

Skulle du råka få med dig någon annans spårare som inte är registrerad för dina enheter så visas ett meddelande på telefonens skärm. Det minskar risken att du eller någon annan blir spårad av obehöriga som ”glömt” sin tracker i exempelvis din bil.

Om du har hörlurar från Sony eller JBL kan du räkna med en uppdatering som gör att de kan hittas av Hitta-nätverket. Åtminstone om de har rätt hårdvara och är tillräckligt nya. Och om du ber din Nest Hub att hitta prylarna kan den berätta ungefär hur långt avståndet är mellan denne och din borttappade pryl.

För att använda Hitta-nätverket med Android-enheter krävs att de har Android 9 eller senare. Det betyder att flera miljarder enheter världen över stöds då Android 15 väntas komma under sommaren 2024. Först ut är stöd för användare i USA och Kanada, därefter rullas stödet ut bitvis över hela världen.

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.