YouTube Music blir bättre med podcasts

google youtube music promo 2019

Google stänger ned Podcasts-appen och förbättrar samtidigt upplevelsen med poddar i YouTube Music.

Just nu pågår en migration från Podcasts-appen till just YouTube Music. Användare av den numera nedlagda appen kan, om de väljer att göra det, överföra sina podcasts och prenumerationer till den andra.

Även om YouTube Music primärt handlar om musik så betyder det inte att app-teamet på Google ligger på latsidan. Förbättringar är på gång som ska göra podcast-upplevelsen mycket bättre. Men räkna med att det tar tid.

Lästips: Google Podcasts lägger ner – ersätts av YouTube Music

Tre förbättringar för podcasts

Hittills har teamet släppt tre förbättringar. Den första är att användarna kan sortera avsnitten efter nyast till äldst, äldsta till nyaste, mest populär och standard (ordningen som är bestämd av skaparen av podcasten).

Den andra nyheten till YouTube Music är att användare utanför USA nu kan se podcasts i sitt bibliotek på hemskärmen. Det inkluderar en hylla för rekommenderade podcasts.

Och slutligen har vi förbättringar kring sökfunktionen. Det har nu blivit enklare att söka efter och hitta poddar.

Lästips: Apple Podcasts kan transkribera poddar med iOS 17.4

YouTube Music fick podcast-stöd 2023

YouTube Music fick officiellt stöd för poddar i april 2023. Då introducerades stödet för amerikanska användare, men inte till resten av världen.

Idag kan du hitta poddar i apparna för iOS och Android, samt när du använder YouTube Music i webbläsaren.

Teamet bakom appen säger att “det här bara är början” och “teamet arbetar på många fler förbättringar”.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.