Apple Podcasts kan transkribera poddar med iOS 17.4

apple podcasts ios174 transcripts

Snart kan du läsa en transkriberad text från podcasts i Apple Podcasts. Det betyder att du kan läsa innehållet i poddarna du tycker om, och få en tydligare sammanfattning av vad som sägs – utan att behöva lyssna på timslånga avsnitt om du inte vill.

Nyheten släpps med iOS 17.4 och betyder även att du enklare hittar delarna i avsnitten du vill lyssna på. Förutsatt att innehållet i podcasten är på engelska, franska, tyska eller spanska. Något svenskt språkstöd finns inte – åtminstone med iOS 17.4.

När en podcast är transkriberad kan du söka efter nyckelord som är intressanta, eller varför inte hela meningar? Du kan även läsa texten samtidigt som du lyssnar på talet om du vill det.

Poddar kan få automatiska eller manuella texter

Antingen kan de som skapar podcasts låta appen analysera innehållet och generera transkriberingar, eller skapa dem själv och lägga till dem själva. Fördelen med det senare alternativet är att risken för fel minskar, men det tar så klart mer tid och resurser.

Viktigt att tänka på är att funktionen visserligen klarar tal, men sång gillar den inte. Räkna inte med att skönsång transkriberas helt enkelt. Det är dessutom framför allt nya podcasts som laddas upp där funktionen kommer att användas. Äldre poddar får sina texter med tiden.

För att komma åt funktionen finns en ny ikon i form av ett citat. Du hittar den i nedre delen av appen.

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.