Horizon Forbidden West släpps på PC den 21 mars

Horizon Forbidden West släpps på PC. Spelet moderniseras för senaste generationens grafikkort och utvecklas av samma bolag som gav oss Marvel’s Spider-Man Remastered för PC.

Efter att ha varit stenhårda med sina Playstation-exklusiva spel i många år så har Sony har sett potentialen i att släppa åtminstone vissa spel till Windows. Givetvis är det pengarna som lockar – och av succésläppen att döma ser Sony potentialen.

Då släpps Horizon Forbidden West på PC

Det officiella lanseringsdatumet på PC är den 21 mars.

Systemkraven för Horizon Forbidden West

Sony har inte släppt de officiella systemkraven för Horizon Forbidden West på PC.

Vad vi vet idag är att spelet har stöd för uppskalningstekniker som Nvidia DLSS 3, Intel XeSS och AMD FSR. Det betyder att du som har ett kompatibelt grafikkort får högre FPS och en bättre spelupplevelse.

Spelet klarar bildförhållanden som 21:9, 32:9 och 49:9 om du har tre skärmar. Du kan alltså köra Horizon Forbidden West i full upplösning även på ultrabreda skärmar.

Och slutligen har vi DirectStorage. En jämförelsevis ny teknik för Windows och Xbox som gör laddningstiderna snabbare. Du kan läsa mer om DirectStorage för Windows här.

Spelstudion bakom Horizon Forbidden West

Originalspelet för Playstation 5 utvecklades av Guerrilla Games. En spelstudio som hyllats för sina bidrag till gamingvärlden med Horizon Zero Dawn, Horizon Forbidden West och Horizon Call of the Mountain.

Guerrilla Games har även utvecklat Killzone-serien som började med Killzone på Playstation 2. Ett spel som släpptes 2004 och efterföljandes av Killzone 2, Killzone 3 och slutligen Shadow Fall som kom 2023.

Du kan läsa mer om alla spelen som Guerrilla Games har utvecklat här.

Studion som gör Horizon Forbidden West till PC heter Nixxes Software. Spelstudion var tidigare fristående men valde att gå med i Playstation Studios i mitten på 2021.

Därefter har Nixxes Software varit bidragande till succén kring lanseringarna av Marvel’s Spider-Man Remastered och Marvel’s Spider-Man Morales på PC.

Innan dess arbetade studion även på den populära triologin med Tomb Raider samt Deus Ex: Mankind Divided.

Se alla projekt från spelstudion här.

Så bra är Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West är ett fantastiskt bra spel. Vi har spelat igenom det tre gånger och det är tydligt att recensenterna är minst lika lyriska över upplevelsen som vi.

Enligt Epic Games Store är det samlade betyget för Horizon Forbidden West så här just nu:

  • Critics Recommended: 96 %
  • Top Critic Average: 88 av 100
  • OpenCitic Rating: Mighty

Och så här säger IGN om spelet i sin recension från 2022.

Guerrilla has outdone itself yet again with Forbidden West, and at this trajectory, neither the horizon nor the sky’s the limit for what could come next.

Samt så här:

A triumphant combination of enthralling combat, top-tier creature and character design, and a captivating open world, Horizon Forbidden West is an absolute blast and fantastic showcase for the power of the PS5.

Om det inte är ett toppenbetyg så vet vi inte vad.

Ett tips är att köra Horizon Zero Dawn först så att du får hela den bakomliggande berättelsen. Det kommer att stärka din upplevelse med Horizon Forbidden West, även om spelet även fungerar fristående.

Här köper du Horizon Forbidden West för PC

Det finns två spelbutiker som erbjuder förhandsbokningar av Horizon Forbidden West för PC.

Priset på Steam är 59,99 euro vilket omräknas till cirka 684 kronor enligt rådande dagskurs. Epic Games Store är snäppet billigare med en svensk prislapp på 649 kronor.

FAQ

När släpps Horizon Forbidden West på PC?

Den 21 mars 2024.

Var köper jag Horizon Forbidden West för PC?

På Steam och Epic Games Store.

Hur mycket kostar Horizon Forbidden West på PC?

Mellan 649 kronor och 700 kronor beroende på spelbutiken.

Vad är systemkraven?

Just nu oklart. Vi vet att uppskalningstekniker stöds, precis som ultrabreda skärmar. De exakta systemkraven är inte kända idag.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.