Fortnite på väg till iPhone och iPad igen

fortnite logo 2 2020

Fortnite kommer tillbaka till iPhone. Epic Games bekräftar att det populära spelet gör ett återtåg till den populära plattformen, men bara för europeiska användare. Apple har nämligen inget val mer än att tillåta det. Amerikanska gamers däremot får däremot se sig själva i kylan. Något Fortnite i App Store där kommer inte att hända.

Därför kommer Fortnite till iPhone och iPad igen

Nej, Apple har inte blivit välvilliga till Epic Games och att släppa in Fortnite igen. Inte ens nära. Spelet kommer till iPhone för att det Cupertino-baserade bolaget inte har något val. EU pekar med hela handen och Apple måste lyda.

EU har bestämt att Apple måste öppna iOS för tredjepartsbutiker. Det betyder att Epic Games kan lägga in spelet från sidlinjen – dock inte utan att behöva utstå Apples onda öga och försök att stoppa spelet med olika regler och riktlinjer.

Den 7 mars träder Digital Markets Act i kraft inom EU. Efter det datumet kan utvecklare använda tredjepartsbutiker och ta betalt för iOS-appar utanför Apples egna plattformar.

Då kommer Fortnite till iPhone och iPad

Vi vet inte exakt när Fortnite kan släppas på iPhone och iPad igen. Vi räknar med att det kommer besked snart, och rent tekniskt är det möjligt att vi får se spelet på iOS och iPadOS redan den 8 mars.

Apple kommer fortfarande att kräva en hög avgift för alla köp som sker till spelet på plattformen, så om du inte vill sponsra bolaget med det måste du köpa sakerna via PC, Xbox eller Playstation för samma konto.

Via Engadget

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.