Microsoft Office nu även till Android

microsoft office 365 logo 2021

Microsoft Office till Android är släppt och du kan ladda ned applikationen direkt från Google Play redan idag. Alla med Android 4.0 eller nyare kan skaffa appen, men för att kunna använda den måste man ha en aktiv prenumeration på Office 365.

Bland funktionerna som erbjuds finns möjligheten att skapa och öppna både Word- och Excel-dokument. Man kan även redigera dem med de begränsningar som finns i mobilversionen av Office. Skydrive är fullt integrerad för molnlagring av dokument.

Först ut att få Microsoft Office till Android är den amerikanska marknaden, men Microsoft säger att man har planer på utökning med 33 nya språk och totalt 117 länder. Notera att appen bara fungerar på smartphones och inte surfplattor.

Den som vill använda Microsoft Office på en surfplatta med Android måste köra webbappen i en webbläsare, något Microsoft tycker är fullt acceptabelt istället för att göra en applikation. Även där krävs en prenumeration på Office 365.

Gå till Google Play för att läsa mer om Microsoft Office till Android.

microsoft-office-android-1

Bild via TechSpot

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.