Röst- och videosamtal från X-appen (Twitter) på Android

Twitter (X) nya logotypen 2023

Använder du X (tidigare Twitter) på din Android-telefon kan du snart göra både röst- och videosamtal direkt inifrån den officiella appen. Stödet lanserades till iOS-användarna redan i oktober förra året – nu kommer samtalsstöd till Android.

Vi vet inte exakt när stödet rullar ut på alla marknader. Känt är att det ÄR på gång och inom kort bör det aktiveras även för din mobiltelefon. När det ska kan du ta emot samtal och är du X Premium-prenumerant går det även att ringa till andra.

Lästips: X (Twitter) tappade 600 miljoner användare förra månaden

När du har fått stödet går det att aktivera via inställningarna för X-appen. Om du aktiverar stödet går det att välja vem som får kontakta dig via röst- och videosamtal. Du kan välja mellan följande:

  • Endast personer i din kontaktlista
  • Endast personer du följer
  • Endast verifierade användare

Det går även att ställa in en funktion som heter ”Enhanced call privacy”. Den gör att din enhets IP-adress automatiskt döljs så att motparten inte kan se vart du är eller anslutningen sker.

Inställningarna hittar du här: Settings > Privacy and safety > Direct Messages

Huruvida den här funktionen är önskad eller inte vet vi inte, men det är ett säkert sätt för X att locka in fler prenumeranter till X Premium. Och det i sin tur kanske kan väga upp för lite av bortfallet när annonsörer lämnar tjänsten.

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.