Inget YouTube, Netflix & Spotify på Apple Vision Pro

Apple Vision Pro

Flera tunga appar uteblir från Apple Vision Pro. Det superhypade AR/VR-headsetet släpps inom kort – men om du planerar att skaffa ett exempelar kan du glömma så kallade native-appar för YouTube, Netflix och Spotify.

De tre apparna är några av de största inom Apples ekosystem, och att de aktivt väljer bort Vision Pro-stödet är ett hårt slag mot AR/VR-headsetet – och inte minst de användare som lägger tusentals dollar på produkten.

Faktum är att du inte ens kan använda iPad-appen för YouTube på headsetet om du hade velat. Google blockerar aktivt den möjligheten, men erbjuder samtidigt en YouTube-app till Meta Quest-serien. Även Spotify ryktas göra exakt samma sak.

Lästips: Apple Vision Pro ger användare nackbesvär

Nyheten är slående. Det kanske bästa AR/VR-headsetet någonsin, dessutom det dyraste och mest hypade, släpps den 2 februari – men utan de kanske viktigaste apparna som bara måste finnas på plats enligt många.

Det tyngsta är valet att även blockera iPad-apparna från att fungera. Alla tre hade kunnat tillåta möjligheten att köra åtminstone den begränsade upplevelsen från iPad-apparna, men att inte ens tillåte den möjligheten är anmärkningsvärd. Den stora frågan är så klart varför.

Nämnvärt är så klart att alla tre tjänsterna fortfarande går att använda via webbläsaren Safari med Vision Pro.

Det är så klart inte alla stora aktörer som tar avstånd från AR/VR-headsetet. Microsoft har tidigare annonserat apparna Word, Excel och andra Office-appar som kommer till Vision Pro. Inte lika spännande som att kolla på film, men om du vill redigera ändlösa rader i Excel i en omslutande upplevelse så är det möjligt.

Lästips: Apple Vision Pro – AR/VR-headset för framtiden

Förhandsbokningarna för Vision Pro öppnar den 19 januari. Priset börjar på 3 499 USD, sen tillkommer ytterligare kostnader om du behöver olika tillbehör. Exempelvis speciella linser med styra för dig som använder glasögon.

Via Neowin

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.