Samsung Galaxy S24 är här

samsung galaxy s24 lowres 2024

Samsung har släppt nya Galaxy S24-serien. Tre mobiltelefoner blev det och alla använder supersnabba Exynos 2400 alternativt Snapdragon 8 Gen 3 under huven. Fokus ligger på AI och de nya modellerna har mängder av AI-baserade funktioner som ska göra livet lite enklare för användarna.

Bland de stora nyheterna hittar vi uppgraderade kameror, WiFi 7-stöd till S24 Ultra-modellen och stöd för nya Galaxy AI. Den senare är en ny uppsättning funktioner som använder artificiell intelligens för att utföra olika saker i mobitelefonen, alla designade för att underlätta i olika situationer.

Spännande AI-funktioner och WiFi 7

Bland de mer spännande AI-funktionerna finns en lösning för att transkribera tal, en annan kan summera texter och en tredje översätter både tal och text i realtid. Ganska coolt att kunna föra samtal med en annan part som inte kan språket, och ändå prata som vanligt utan fördröjning.

Alla tre modellerna har Dynamic AMOLED 2X-skärm. Storleken är 6.2 tum för den minsta modellen, 6.7 tum för mellanmodellen och 6.8 tum för den största flaggskeppsmodellen. Alla tre har stöd för 4G och 5G, Bluetooth 5.3 och WiFi 6E. Galaxy S24 Ultra toppar med WiFi 7 vilket är nya generationens WiFi-standard.

Marques Brownlee demonstrerar de nya telefonerna.

Vill du ha en så billig mobiltelefon som möjligt väljer du Galaxy S24 med 128 GB lagring. Modellen finns även med 256 GB och 512 GB lagringsutrymme. Steget upp är Galaxy S24+ som har 256 GB respektive 512 GB som valbart utrymme, däremot finns inte den minsta mängden här. Och Galaxy S24 Ultra ståtar med upp till 1 TB om du är beredd att betala för det.

Kamerorna

Uppsättningen med kameror ser lite olika ut beroende på vilken telefon du vill ha. Samsung Galaxy S24 och S24+ har identiska kameror. Det betyder en 12-megapixel vidvinkelkamera som selfiekamera, samt tre kameror på baksidan. De bakre är en normalkamera på 50 megapixel, en ultravidvinkel på 12 megapixel och en telekamera med tre gångers zoom på 10 megapixel.

Galaxy S24 Ultra har en något bättre uppsättning med kameror. Här får du istället en normalkamera på skyhöga 200 megapixel, samma ultravidvinkel och telekamera, men även en extra telekamera på hela 50 megapixel med extra lång, 5x zoom. Dessutom är tre av de bakre kamerorna bildstabiliserade vilket hjälper mot otrevlig skakoskärpa.

Du kan spela in i 8K-video om du vill, men tänk på att det tar upp stora mängder utrymme. Om du väljer en Galaxy S24 med 128 GB utrymme kommer det lediga utrymmet ätas upp på nolltid. Välj hellre 256 eller ännu bättre 512 GB för att säkra framtida inspelningar och ha mer ledigt utrymme över.

Priset

Och så var det priserna. Samsung tar bra betalt för sina nya mobiltelefoner. Från cirka 11 490 kronor och upp till cirka 19 490 kronor för den dyraste. Här är alla modellerna och var du ser butikspriserna just nu.

Galaxy S24

Galaxy S24+

Galaxy S24 Ultra

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.