Netflix kommer allt närmare HTML5

Netflix bekräftar att filmtjänsten nu fungerar med HTML5 om man använder Internet Explorer 11 och Windows 8.1. För alla andra är det fortfarande Silverlight som gäller, men det här är ändå ett stort steg åt rätt riktning. Netflix har sen tidigare bekräftat att de tittat närmare på HTML5 som en fungerande ersättare, men hittills har det saknats tillräckligt med stöd för den säkerhet som behövs så att krypterade dataströmmar kan fungera bra mellan servrar och användare.

HTML5 är idag standard i alla modernare webbläsare, från Google Chrome och Mozilla Firefox till Internet Explorer och Opera. Det som däremot saknas i de allra flesta webbläsarna idag är Media Source Extensions, Encrypted Media Extensions och Web Cryptography API – alla tre har nu implementerats i senaste Internet Explorer 11 som hittills bara fungerar i Windows 8.1 (kommer även till 7 & 8 sen).

netflix-logo

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.