Grand Theft Auto: The Trilogy kommer till Netflix den 14 december

gta triology 2021

Den populära filmtjänsten Netflix fortsätter storsatsningen på gaming. Grand Theft Auto: The Trilogy har lagts till i det redan breda utbudet av spel som erbjuds till alla prenumeranter.

Det betyder att du får de tre spelen GTA III, GTA: Vice City och GTA: San Andreas på din mobiltelefon så länge de betalar för Netflix. De fungerar på både Android och iOS.

Lästips: Nya uppgifter: GTA 6 kan släppas tidigt 2024

Måste ha ett Netflix-konto

För att komma åt spelen måste antingen ha Netflix-appen på din mobiltelefon, eller ladda ner direkt från Google Play Store respektive Apple App Store.

När du startar spelen blir du ombedd att logga in på ditt Netflix-konto.

Den 14 december finns spelen åtkomliga för alla Netflix-prenumeranter. Redan i förväg kan du registrera ditt intresse och får då en avisering i mobilen när spelen är släppta.

Fullständiga namnet på triologin är “Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition”.

Triologin lanserades redan 2021, men Rockstar Games blev så kritiserade för de undermåliga remake-versionerna att alla som köpte spelen blev erbjudna en återbetalning.

Både texturerna och karaktärsmodellerna var riktigt dåliga, och buggar plågade spelarna från första dagen. Rockstar Games har bevisligen bättrat på det hela med många uppdateringar sedan dess, men

Fåtal spelar via Netflix

Det är extremt få prenumeranter som faktiskt laddar ner spel som är en del av Netflix-abonnemanget.

Enligt uppgift är det runt en procent som någon gång laddat ner en speltitel.

Och det kanske inte är speciellt konstigt. Det är ytterst få som faktiskt vet att Netflix numera erbjuder mobilspel via sin app.

Vilket är synd tycker vi, för det finns några riktigt bra speltitlar där. Exempelvis Oxenfree II, Hades och Breach.

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.