Spela Hades & Braid på din mobiltelefon med Netflix

netflix iphone 14 pro max matoolegeek unsplash

Netflix investerar stort i spel för mobiltelefoner och lägger till hyllade Hades och Braid i sin spelportfölj. Alla som har en prenumeration på filmtjänsten kan ladda ner och köra spelen på Android / iOS med start 2024.

Hades

Hades släpptes 2020 och blev en omedelbar succé i gamingvärlden. Du axlar rollen som Zagreus, prins av Tartarus och Hades son. Ditt mål är att ta dig ur din fars grepp och hitta din mamma. För att göra det måste du kämpa dig igenom flera nivåer av fiender som gör allt för att stoppa dig längs vägen.

Du har en hel arsenal av förmågor och vapen till ditt förfogande, men tro inte att det gör saken lättare. Hades är ett utmanande spel som är lätt att sätta sig in i, men svårt att bemästra.

Varje gång du dör börjar spelet om från startpositionen. Du behåller all erfarenhet från tidigare rundor och bygger sakta upp en karaktär som blir allt starkare. Dessutom kan du prata med många figurer och karaktärer i spelet för att bygga ett närmare band till dem med spännande diskussioner längs spelets gång.

Braid

Braid är ett utmanande pusselspel med en unik grafisk stil och indragande berättelse. Utseendet påminner något om ett penseldrag på en ändlös kanvas.

Spelet börjar med att en prinsessa kidnappas och ditt mål är att hitta henne igen. Du måste kämpa dig igenom ett stort antal banor och lösa de pussel som försöker hindra dig i äventyret. Till din hjälp har du förmågan att kunna spola tiden bakåt när du behöver det (vi skojar inte).

Fasta föremål kan inte styras av din tidsförmåga, men fiender och andra rörliga saker går att kontrollera. Delvis. Du måste bemästra din förmåga att hantera parallella verkligheter, och det är knappast lätt.

Death’s Door

Death’s Door är ett tredje och sista spel som släpps på Netflix under 2024. Det är inte ett lika svårbemästrat spel som Hades eller Braid, men det betyder inte att det inte bjuder på sina utmaningar.

Spelet är en så kallad ”top-down”-titel med stark inspiration av The Legend of Zelda som. Du spelar som Döden, även det inte är vad du kallas i Death’s Door. När en själ du ska hämta blir stulen måste du ta dig till en värld som inte tidigare sett en själahämtare.

Du måste slå dig fram genom en värld av varelser som vill allt annat än möta Döden. Uppgradera dina förmågor, vapen och din karaktär. Stå upp mot mäktiga varelser som står i din väg och ta dig genom en vacker värld med fantastiska ljuseffekter.

Via Netflix

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.