Evernote blir extremt begränsad för gratisanvändare

Evernote

Evernote slår ett slag för sin Premium-tjänst och begränsar gratisanvändarna på samma gång. Den som inte vill öppna plånboken begränsas till 50 anteckningar och en anteckningsbok. Den nya begränsningen träder i kraft redan den 4 december.

Den som har fler anteckningar än det tillåtna antalet kan fortfarande läsa, redigera och radera dem precis som vanligt. Det går bara inte att skapa nya så länge det är 50 stycken på kontot. Du kan alltid ta bort anteckningar så att det är färre än 50, och därefter skapa nya.

Visste du? Innan begränsningen aktiveras kan gratisanvändare ha upp till 100 000 anteckningar och 250 anteckningsböcker. Det är 199 900 % fler anteckningar än efter begränsningar.

Faktum är att du kan fuska dig till extra anteckningar genom att skapa så många du tror dig behöva i förväg. Det finns användare som skapat flera hundra tomma anteckningar så att de är tillgängliga efter att begränsningarna införs. Smart och praktiskt.

Enligt Evernote själva berörs inte merparten av användarna när de nya reglerna börjar gälla.

Kostar från 135 kronor per månad

De som faktiskt påverkas och behöver uppgradera till prenumerationsnivån Personal eller Professional får betala en rejäl slant för det. Grundnivån Personal kostar 135 kronor per månad medan Professional kostar 159 kronor per månad. Årligen blir det 1 049 kronor respektive 1 379 kronor.

Som om det inte vore nog passade Evernote på att chockhöja priset på sin tjänst tidigare i år, med nära hundra procent. Kritiken mot tilltaget har både chockat och gjort många befintliga användare ruskigt arga.

Tidigare under 2018 lämnade flera tunga chefer sina positioner och 54 personer fick lämna bolaget. En kontrovers 2017 var nya användarvillkor som gjorde det möjligt för Evernote att läsa användarnas anteckningar i olika situationer, vilket fick massvis med användare att protestera.

FAQ

Hur begränsas Evernote för gratisanvändare?

Du får ha maximalt 50 anteckningar och 1 anteckningsbok.

Vad händer om jag har för många anteckningar?

Du kan fortfarande öppna, läsa, redigera och ta bort dem. Du kan bara inte skapa nya förrän du har färre än 50 totalt på ditt konto.

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.