Klarna och Telenor på Råd & Röns skamlista

piggy bank pengar andre taissin unsplash
Foto: Andre Taissin, Unsplash

Råd & Rön har presenterat sin årliga skamlista över företagen med flest anmälningar till Konsumentverket. Och i år hittar vi de två företagsgiganterna Klarna och Telenor på topplistan. De landar på plats tre respektive fem för 2023.

Flest anmälningar till Konsumentverket år 2023

  1. Dinbilgaranti – 633 anmälningar
  2. Cardata – 248 anmälningar
  3. Telenor – 170 anmälningar
  4. Allente – 161 anmälningar
  5. Klarna – 132 anmälningar
  6. Svenska Garantier – 109 anmälningar
  7. Paydrive – 49 anmälningar

Telenor har totalt 170 anmälningar under 2023 och det är framför allt säljarna som kritiseras. För klarna är det något färre, ”bara” 132 anmälningar och här är det problem med invändningsrätten som kritiseras.

Företaget med överlägset flest anmälningar är Dinbilgaranti med skyhöga 633 anmälningar. Bolaget skickar ut erbjudanden om förlängd fordonsgaranti som är designade att likna fakturor, vilket får många att oavsiktligt betala för en tjänst de inte vill ha.

Nämnvärt om listan är att två konkurrenter till Telenor inte finns med från förra året. Både Telia och Tele2 verkar ha bättrat sig rejält, inte minst Telia som var nummer ett på listan under 2022.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.