Nya uppgifter: GTA 6 kan släppas tidigt 2024

gta v enhanced 2022 city

GTA 6 kan släppas tidigt under 2024. Det avslöjar (indirekt) spelutgivaren Take-Two efter att ha gått ut med beräknade siffror för räkenskapsåret 2025.

I ett meddelande säger Take-Two att ”vi går in i en ny era under räkenskapsåret 2025 med lansering av flera banbrytande titlar som vi tror sätter nya standarder i vår industri”.

Take-Two skriver att de förväntar sig 8 miljarder dollar i intäkter via så kallade ”net bookings”, alltså köp där någon förbinder sig att göra en betalning, exempelvis vid förhandsbokningar.

De tror även att bolaget drar in mer än 1 miljard dollar i intäkter efter skatt mellan april 2024 och mars 2025.

Eftersom bolaget drog in 5,3 miljarder dollar under räkenskapsåret för 2023 så behövs något som drar in de extra pengarna – och nu gissar många att det är GTA 6 som blir den bidragande faktorn.

För att göra det hela ännu mer troligt så säger Take-Two att de tror på ytterligare finansiell bättring under räkenskapsåret 2026. GTA Online drar idag in stora belopp till både Rockstar Games och Take-Two, och vi kan räkna med att det finns ett online-läge i GTA 6 som är översållat med dyra in-game-köp som fyller kistorna ytterligare.

Befintliga GTA V har idag sålt i fler än 180 miljoner exemplar sedan lanseringen 2013. Det betyder att spelet sålt näst bäst genom tiderna och bara Minecraft har skeppat fler exemplar, och därmed har kronan som det bäst säljande spelet någonsin.

Via TechSpot

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.