Så får du 90 Hz bildvisning med Pixel 7a

Google Pixel 7a

Visste du att din Pixel 7a inte använder 90 Hz till skärmen automatiskt? Om du vill öka bildvisningsfrekvensen så att du får en mjuk och behaglig skärm så måste du aktivera det manuellt.

Tacksamt nog är det inte speciellt svårt. Det tar bara någon minut att hitta rätt inställning i Android. Så här fixar du din 90 Hz-skärm i en Pixel 7a:

  1. Gå till inställningarna i Android
  2. Välj skärminställningarna
  3. Skrolla ner till ”Smooth Display”
  4. Aktivera funktionen

Voila! Du har nu ökat bildvisningsfreveksen från 60 Hz till 90 Hz. Det betyder att du får en mjukare, behagligare bild när det är rörelser på skärmen. Exempelvis animationer.

Med det sagt så har ökningen även en mer negativ effekt. Eftersom skärmen uppdateras oftare så krävs mer energi, vilket dränerar batteriet snabbare.

Om batteriet är nytt och fräscht så bör du inte märka av någon större negativ effekt åtminstone de första månaderna med din Pixel 7a. Men när den börjar bli lite äldre kan du behöva slå av ”Smooth Display” för de där extra minutrarna batteritid.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.