Galaxy Buds 2 Pro får bättre omgivningsljudsfunktion (Ambient Sound)

Samsung Galaxy Buds 2 Pro

Samsung uppdaterar hörlurarna Galaxy Buds 2 Pro med en förbättrad omgivningsljudsfunktion kallad “Ambient Sound”. Målet är att ge personer med nedsatt hörsel en bättre upplevelse.

Nyheten om uppdateringen och den förbättrade funktionen släpptes i samband med “Global Accessibility Awareness Day”.

Lästips: Test: Samsung Galaxy Buds 2 Pro – recension av hörlurarna

Stor nyhet för personer med hörselnedsättning

Den stora nyheten med uppdateringen är att den som har nedsatt hörsel ska kunna ta in ljud från omgivningen på ett bättre sätt, utan att ljuden upplevs som störiga.

När du har installerat den senaste versionen av mjukvaran till Galaxy Buds 2 Pro så får du nya inställningar via den tillhörande kompanjon-appen i din telefon.

Istället för tre valbara nivåer som styr funktionen för båda öronen så får du större valmöjlighet över volymen för vänster respektive höger öra. Du kan helt enkelt kontrollera upplevelsen och öka ljudnivån upp till två nivåer extra för valt öra.

Förbättringen är framtagen i ett nära samarbete mellan Samsung och “University of Iowa’s Hearing Aid och Aging Research Laboratory”.

Lästips: Fungerar Samsung Galaxy Buds 2 / Buds 2 Pro med iPhone?

Galaxy Buds 2 Pro gör det lättare att uppfatta tal

I en utför studie visade det sig att Galaxy Buds 2 Pro gav markant bättre möjligheter för personer med nedsatt hörsel att uppfatta tal från omgivningen.

Samsung arbetar med utrullningen av mjukvaran och den kommer att finnas redo för dina hörlurar inom de kommande veckorna.

Via Samsung Newsroom

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.