Pixel Buds Pro får stöd för Clear Calling

Google Pixel Buds Pro

Google har kanske inte varit speciellt frikostiga med uppdateringarna till Pixel Buds Pro-lurarna, men snart kan en riktigt stor nyhet släppas med en ny version av mjukvaran.

Enligt interna källor hos Google så kommer Pixel Buds Pro att få tillgång till “Clear Calling”. Det är en mycket uppskattad funktioner från mobiltelefonerna i Pixel 7-serien och som introducerades i december 2022.

Lästips: Google Pixel Buds Pro uppdateras med rumsligt ljud (spatial audio)

Clear Calling rensar upp i samtalsljudet

Clear Calling använder smarta algoritmer för att filtrera bort oönskade ljud när du är i ett samtal. Motparten får ett klarar, tydligare samtal utan att behöva lyssna på exempelvis bilar, motorcyklar, gräsklippare och annat otyg i omgivningen.

Om du vill använda funktionen i din mobiltelefon så måste den använda Tensor G2-processorn. Det betyder att kraften som krävs för att göra filtreringen av ljud inte är tillräcklig i första generationens Tensor-krets (eller så vill Google bara locka användarna att köpa de senaste telefonerna så klart).

Observera att vi i skrivande stund inte vet om Pixel Buds Pro kan använda Clear Calling helt fristående med vilken bluetooth-telefon som helst, eller om de är beroende av Tensor G2-kretsen. Vår gissning är den senare.

Lästips: Google Pixel 7 & Pixel 7 Pro använder Tensor G2-kretsen – så bra är den

Bättre samtalskvalitet med Super Wide Band

En annan nyhet till Pixel Buds Pro är stödet för “Super Wide Band speech”.

Det är en funktion som inte är unik för Googles produkter, utan som kommer till andra, moderna prylar med senare versioner av bluetooth-tekniken.

“Super Wide Band speech” förbättrar ljudkvaliteten i röstsamtal mellan 16 och 32 kHz. Just nu är det inte klarlagt exakt hur mycket bättre tekniken är än exempelvis befintliga “HD Voice” för Voice over LTE (VoLTE).

Om du vill läsa mer så finns detaljerad information på Bluetooth.com.

Via 9to5google

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.