Google Pixel Buds Pro uppdateras med rumsligt ljud (spatial audio)

Google Pixel Buds Pro

Om du använder in-ear-lurarna Pixel Buds Pro från Google så kan du glädjas åt en stor uppdatering som släpptes nyligen. Den introducerar stöd för så kallat rumsligt ljud, eller spatial audio som det även heter.

Rumsligt ljud är en teknik som ger dig en mer omslutande 360-graders ljudbild. Perfekt för både filmer och musik – förutsatt att de stöder tekniken.

Spårning av huvudrörelser & större djup

Förutom det så får du även stöd för spårning av huvudrörelser när du använder rumsligt ljud. Det betyder att hörlurarna förstår dina huvudrörelser och ändrar ljudet så att det alltid låter som att det kommer från samma håll.

Du kan alltså röra huvudet precis som du vill, exempelvis kollat åt vänster eller höger, och ändå så känns det som att ljudet kommer framifrån.

Andra fördelar med rumsligt ljud är att det har mer djup och en rikare ton än utan tekniken igång. Åtminstone enligt Google.

Lästips: Netflix: Nu finns rumsligt ljud till fler filmer och serier

Uppdateringen rullas ut gradvis

För att kunna använda dig av rumsligt ljud så måste du använda appar som stöder 5.1-kanalers surroundljud eller bättre.

Det inkluderar bland annat YouTube, Google TV, Netflix, HBO Max och Disney Plus.

Du måste även ha firmware-version 4.30 till dina Pixel Buds Pro för att aktivera rumsligt ljud. Du får uppdateringen automatiskt när den är redo, men du kan så klart kolla manuellt om du vill snabba upp processen lite.

Gå till Settings > More settings > Firmware update och kontrollera om uppdateringen är redo för just dina hörlurar.

Sen kan du aktivera funktionen för de appar som stöds via Settings > Sounds & vibrations > Spatial audio.

Vill du använda spårning av huvudrörelser så finns den inställningen via Settings > Connected devices > Pixel Buds Pro > Settings > Head tracking.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.