Stor uppdatering till Playstation 5 med många förbättringar (mars 2023)

Playstation 5
Foto: Charles Sims, Unsplash

Sony har släppt en stor uppdatering till Playstation 5. Den nya mjukvaran har en mängd förbättringar som gör alla gamers liv lite roligare med spelkonsolen. Bland annat introduceras den hett efterlängtade integrationen med Discord.

Uppdateringen är släppt och ger oss ”Version 7” av den inbyggda mjukvaran. När du har installerat uppdateringen och (om det behövs) uppdaterat din DualSense-kontroll så kan du parkoppla ett Discord-konto via inställningarna.

När parkopplingen är gjord så kan du enkelt överföra ett pågående samtal från en mobiltelefon eller datorn till din Playstation 5. Snabbt och smidigt. Vad du däremot inte kan göra är att initiera eller ta emot samtal direkt på spelkonsolen, precis som hur det fungerar med Xbox-konsolerna.

Förbättrat stöd för 1440p & dataöverföring

Nyheterna stannar så klart inte vid Discord. Sony har även lagt till optimeringar som gör att din spelkonsol fungerar bättre med skärmar som har upplösningen 1440p.

Vad det betyder rent praktiskt är att du nu kan använda ”Variable Refresh Rate” om din skärm stöder det. Fördelen är att bildvisningen blir mjukare så att du får en behagligare upplevelse.

sony ps5 vrr settings 20220

Dessutom har Sony lagt till fler visningslägen och HDMI-enheter för 1440p-visning. Fanns just din skärm inte med i listan över kompatibla prylar tidigare så är det värt att kolla en gång till.

Det är nu även möjligt att överföra data från en PS5:a till en annan PS5:a. Det gör det mycket smidigare om du av någon anledning behöver byta ut din spelkonsol mot en ny.

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.