Nya Urbanears Zinken – här är hörlurarna

Urbanears Zinken 2023

Urbanears har nylanserat hörlurarna Zinken. Den klassiska modellen finns att köpa i tre färger och lanseras i ett samarbete med NTS Radio.

Zinken är en over-ear-modell anpassad för DJ:s och musikskapare i studion. Hörlurarna har en vändbar TurnCable som gör dem enkla att ansluta till en mixer. Det ingår både en 3,5mm- och en 6,3mm-plugg.

Ljudkvaliteten har förbättrats rejält jämfört med 2012 års modell. Konstruktionen är bättre byggd och har en större andel återvunnen plast. Hela 87 procent. Lite mer än hälften av allt material i Zinken består av plastmaterial.

Zinken is a well-balanced headphone with loud and clear sound, making it the perfect tool in the DJ booth. Wired with a reversible TurnCable™ there is no need to worry about adaptors. The tough yet flexible on-ear construction feel comfy, no matter how long and rowdy your gig gets.

De tre färgerna är Jet Black, Taxi Yellow och Salsa Red.

Hörlurarna går att vika ihop för enklare transport och det finns en extra utgång för att dela musik med andra. Bara anslut en extra ljudkabel och en extra part kan lyssna med dig.

Om du har en tendens att sluta ut öronkuddarna så är det inget problem med Zinken. Du byter enkelt ut dem när de är slitna.

På hörlurssladden sitter kontrollknappar som styr uppspelningen. Bland annat kan du pausa och starta uppspelningen, samt justera volymen.

Det rekommenderade priset är 995 kronor. Läs mer om hörlurarna på den officiella webbsajten här.

Frågor och svar

Vad är skillnaden på nya och gamla Zinken?

De största skillnaderna är att den nya modellen låter bättre och har bättre konstruktion. Samt att plastmaterialet är tillverkat av en större andel återvunnen plast.

När släpptes Urbanears Zinken?

Originalmodellen släpptes i juli 2012. Den nya, förbättrade modellen släpptes i november 2023.

Går det att byta öronkuddar på Zinken?

Ja, du kan skaffa extra öronkuddar om de gamla är slitna eller trasiga.

Är Urbanears Zinken trådlösa hörlurar?

Nej, hörlurarna kan endast användas med sladd. Både 3,5mm och 6,3mm fungerar.

Har Urbanears Zinken brusreducering?

Nej, Zinken-hörlurarna har inte aktiv brusreducering.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.