Pixel 8 Pro uppdateras för snabbare AI (första uppdateringen)

Pixel 8 Pro

Om du har en Pixel 8 Pro så gäller det att du uppdaterar mobiltelefonen med den senaste uppdateringen. Google har nämligen släppt ny mjukvara som snabbar upp hur artificiell intelligens körs i mobiltelefon.

Första stora uppdateringen till Pixel 8 Pro

Det här är den första stora uppdateringen till Pixel 8 Pro och den har en signifikant betydelse prestandamässigt. Den förbereder också för kommande funktioner som Magic Eraser och Photo Unblur. Båda snart i din telefon med kommande mjukvara.

Vad Google har uppdaterat mer specifikt är en intern del i telefonen som heter “AI Core”.

AI Core är en tjänst i Android som körs helt i bakgrunden. Du kan inte se den eller använda den manuellt. Allt sker automatiskt när du använder artificiell intelligens i appar och Android-tjänster.

Lästips: Knölar under skärmen på Pixel 8 Pro

AI Core är hjärnan bakom AI:n i Pixel 8 Pro

Enklast förklarat är att AI Core är den hjärna som krävs för att artificiell intelligens ska fungera korrekt med hårdvaran i din Pixel 8 Pro. Ingen AI Core, ingen snabb AI-beräkning.

Det som skiljer hjärnan i Pixel 8 Pro från många andra, moderna mobiltelefoner är att alla beräkningar görs direkt i Tensor 3-kretsen i telefonen.

I många andra fall med andra tillverkare och deras modeller måste data skickas över internet till deras servrar, bearbetas där och sedan skickas tillbaka. Något som blir ett integritetsproblem eftersom potentiellt känslig data lämnar din enhet.

Viktigt att tänka på

  • AI Core är hjärnan som gör att allt fungerar i bakgrunden
  • Första stora uppdateringen har versionsnummer 0.release.582652206
  • Gäller endast Pixel 8 Pro och inte Pixel 8
  • Kräver att du godkänner att “AICore Persistent” körs hela tiden i bakgrunden

Via 9to5google

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.