Knölar under skärmen på Pixel 8 Pro

Pixel 8 Pro

Användare av Pixel 8 Pro rapporterar att något ligger under skärmen och trycker. Det ser ut som små knölar eller bulor som normalt inte borde finnas där. Det är så många klagande att Google tvingas gå ut med ett löfte om att allt är som det ska vara.

Problemet med skärmen till Pixel 8 Pro

Bulorna under skärmen verkar framför allt vara belägna till utkanten på skärmen. Normalt uppe till vänster och höger om flärpen högst upp på skärmen.

Utseendemässigt verkar det som att något runt ligger under skärmen och pressar mot det mjuka materialet (ovansidan är skyddad hårt glas kallat Gorilla Glass Victus 2, och det är INTE vad som påverkar skärmen).

google pixel 8 skarm knolar 2023 1

Det går inte att känna bulorna under skärmen eftersom skärmskyddet av härdat glas inte påverkas.

I de flesta situationer går det inte att se bulorna. De synas bara under specifik ljusförhållanden, samt när skärmen är avstängd.

Googles svar på kritiken om skärmen

Google har kommenterat ”felet” i skärmen och menar att det inte är någon defekt. Istället säger bolaget att allt är som det ska vara och att användare som ”drabbats” inte behöver vara oroliga.

“Pixel 8 phones have a new display. When the screen is turned off, not in use and in specific lighting conditions, some users may see impressions from components in the device that look like small bumps. There is no functional impact to Pixel 8 performance or durability.”

Anledningen till att det ser ut som kulor under skärmen som pressar uppåt har med den nya skärmen till mobiltelefonen att göra. Någon närmare förklaring än så ger dock inte Google.

google pixel 8 skarm knolar 2023

Användare öppnar Pixel 8 Pro – visar vad som är fel

En användare har öppnat sin Pixel 8 Pro för att se vad som är fel, och personen noterar att metallkomponenter inuti mobiltelefonen pressar mot skärmen så att det bildas små bulor. Det är de som syns på utsidan.

Användaren bekräftar alltså att det finns fysisk åverkan på skärmen från insidan. Det är något som användarna själv inte kan fixa i normalfallet.

Eftersom många exemplar av Pixel 8 Pro är drabbade på samma sätt är det ingen anledning att begära utbyte av enheten. Det är stor sannolikhet att nästa mobiltelefon har exakt samma problamtik som den första.

Viktigt att tänka på

  • Det är inte en officiell defekt i skrivande stund
  • Du kan inte kontakta Google för att lösa problemet med en mjukvaruuppdatering
  • Det går inte att få en ersättningstelefon från Google
  • Problemet är fysisk åverkan från insidan
  • Kulorna påverkar inte bildkvaliteten på skärmen

Risken du måste tänka på

Även om Google säger att det inte finns någon risk med kulorna så är det absolut ingen garanti.

Om det är fysisk åverkan från insidan så finns inget som säger att det inte blir värre med tiden.

Dokumentera problemet, kontakta butiken där du köpte mobiltelefonen och spara all information för framtiden.

Via 9to5google

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.