Netflix kan erbjuda Grand Theft Auto under 2024

Neflix logo
Foto: Alexander Shatov, Unsplash

Netflix har satsat stort på gaming sedan 2021 och idag har filmtjänsten ett 70-tal speltitlar för både Android och iOS. Och det slutar inte där – Netflix kan ta ett stort steg mot seriös gaming med licensiering av riktigt stora speltitlar.

Wall Street Journal skriver att Netflix pratar med Rockstar om att licensiera ett spel ur Grand Theft Auto-serien. Huruvida det är ett helt nytt spel eller en gammal titel vet vi inte i skrivande stund.

Tidningen menar att målet med satsningen är att locka prenumeranter att stanna kvar hos filmtjänsten istället för att säga upp abonnemangen. Det ger också möjligheten för Netflix att skruva upp priserna när utbudet ökar.

GTA V
Netflix kan potentiellt licensiera den här gamla klassikern (ja, det är en gammal klassiker).

Netflix har ett stort problem

Det är inte bara guld och gröna skogar för Netflix. Filmtjänsten har ett stort problem i att Apple och Google kräver att nedladdningar sker via respektive appbutik för iOS och Android.

Det gör att Netflix måste flytta användarna från sin egen tjänst till en appbutik som de inte har kontroll över. Risken att användarna antingen inte klickar sig vidare eller i andra ledet inte laddar ner spelen ökar.

Netflix har arbetat hårt med att öka intresset för gaming via deras tjänst. Bland annat genom att erbjuda tunga speltitlar som Oxenfree och The Walking Dead Mobile via samarbeten med stora spelstudios.

Är GTA lösningen för Netflix?

Det finns ett stort antal spel i serien om Grand Theft Auto. Det första spelet introducerades 1997 och efterföljaren släpptes två år senare. Det var dock först med Grand Theft Auto III som serien på allvar blev populär och resten är historia.

Det absolut bäst säljande spelet i serien är Grand Theft Auto V som släpptes 2013. Spelet har uppdaterats genom åren, från att släppas på PS3 / Xbox 360 till att fungera optimalt med senaste generationens PS5 och Xbox Series X.

Lästips: Nya uppgifter: GTA 6 kan släppas tidigt 2024

Frågan är – är det GTA V som Netflix vill kunna erbjuda och hur stor nytta kommer spelet att göra för basen med prenumeranter? Spelet är tio år gammalt och rejält uttjatat. Vi tvivlar på att spelet kommer att ge filmtjänsten den boost som bolaget önskar. Snarare känns det rimligare att Netflix och Rockstar Games gör ett nytt och mindre GTA-spel tillsammans istället.

Men vad?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.