Netflix planerar nya prishöjningar inom kommande månader

Neflix logo
Foto: Alexander Shatov, Unsplash

Som om inte de ständiga prishöjningarna på allt annat i vardagen så kommer nu uppgifter om att filmtjänsten Netflix planerar ytterligare prishöjningar. Det ska gälla många av tjänstens marknader och börjar med USA samt Kanada.

I skrivande stund vet vi inte hur mycket Netflix planerar att höja sina priser med, men räkna med att det blir kännbart.

Netflix har valt att inte ommentera uppgifterna, men det är inte svårt att förstå varför priserna är på väg upp igen. Författarkrisen i USA närmar sig sitt slut och det med stora ersättningshöjningar till författare som skapar material till bland annat populära serier.

Någonstans måste den ökade kostnaden kompenseras, och det enda sättet för Netflix, Disney och de andra filmtjänsterna är att ta det från konsumenternas ficka.

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.