Sony SmartWatch ska lyfta med Open SmartWatch

sony-smartwatch


Sony har startat projektet Open SmartWatch för att locka utvecklare till att skapa egen mjukvara till det smarta armbandsuret SmartWatch – klockan som aldrig fångade marknaden. Långt innan Pebble gjorde sitt intåg släpptes Sony SmartWatch med bra hårdvara och en möjlighet att ta marknaden innan Apple, Google, LG eller Samsung tar den möjligheten. Dålig mjukvara stoppade SmartWatch i spåren.

Med Open SmartWatch vill Sony blåsa nytt liv i armbandsuret och samtidigt ge alla som vill en chans att förbättra det som borde ha gjorts rätt från början. De bästa mjukvarorna, även kallad firmware, kommer att lyftas fram av Sony själva på deras hemsida. Kanske är det här ett utmärkt drag från Sonys sida då de allra flesta problemen, om inte alla, med SmartWatch faktiskt är mjukvaran som driver den.

Till deras försvar kanske ska nämnas att uppdateringar fortfarande släpps för att rätta en del av de problem som dyker upp, men uppenbarligen är det inte ens i närheten av Sony hade kunnat göra. Ett så kallat hackathon kommer att hållas i Malmö senare i år där fördelarna med armbandsuret kommer att visas upp. Det här kan bli riktigt intressant om någon verkligen släpper riktigt bra firmware, men när?

Flera tunga giganter har redan visat intresse för att släppa egna smarta armbandsur – bland annat finns Apple, Samsung, Google och LG med på listan. Med så mycket kunskap om mobil teknik så finns alla möjligheter att få en väldesignad och presterande klocka som kan prata med smartphones och surfplattor. Man kan åtminstone hoppas.