Playstation VR2 får PC-stöd under 2024

Playstation VR2
Foto: Sony

Snart kan du använda din PS VR2 med gamingdatorn. Sony meddelar att VR-headsetet för Playstation 5 öppnas för PC-spel någon gång under 2024.

PS VR2 är ett VR-headset som fått jämförelsevis lite kärlek från Sony jämfört med många andra produkter från speljätten. Trots att modellen har varit på marknaden i ett år nu är intresset fortsatt svalt och priset på tok för högt för många.

Få anledningar att köpa PS VR2 (just nu)

Det finns få anledningar att köpa en PS VR2 just nu. Inte minst då headsetet inte är fristående som Quest 2 och Quest 3, utan du måste först köpa en PS5:a om du inte redan har spelkonsolen – och det ökar kostnaden enormt för gamern.

Möjligtvis som ett försök att attrahera en ny kundgrupp vill Sony introducera Playstation VR2 även för PC-gamers. Vi har sett en trend där företaget släppt tidigare PS5-exklusiva spel till PC, och nu kanske även VR-headsetet. Och det är ett drag vi på Tekniksmart applåderar.

PS VR2 är inte på något vis ett dåligt VR-headset från ett tekniskt perspektiv. Men det saknas tillgänglighet för många med ett litet antal faktiska spel att köra. Den stora frågan är om PC-stödet ger ett brett utbud eller om Sony låser in VR-headsett till ett litet antal Sony-exklusiva titlar.

Vi hoppas på Steam-stöd för bredare utbud

Vi vågar inte hoppas på VR-stöd hos exempelvis Steam, men om Sony vill att PS VR2 ska fortsätta vara attraktiv (eller bli attraktiv överhuvudtaget) bredvid Quest-serien så måste de göra något drastiskt.

Ingen eller extremt få kommer att köpa en Playstation 5 bara för att kunna köpa en PS VR2, så varför inte bredda stort på PC?

En stor utmaning med Sonys VR-headset är att den inte fungerar trådlöst. Du måste ha en sladd hängandes vilket är minst sagt utdaterat med tanke på vad konkurrenterna erbjuder idag.

Så frågan är – kan du tänka dig att använda en PS VR2 med din gamingdator idag?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.