Nintendo Switch 2 kan visa spel jämförbart med en PS5:a

nintendo switch joy con

Nintendo har hyllats för Switch-konsolerna och inte minst de många spelen som optimerats för plattformen. Men speljätten har också kritiserats och hånats för hur dålig prestanda konsolerna har jämfört med konkurrenterna.

Vissa spel klarar knappt att köra i stabila 30 bilder per sekund vilket 2023 är en pinsamt dålig sak (det ska sägas att både Xbox Series X och Playstation 5 stundvis fallerar på den punkten också när spelutvecklarna inte har ett 60 fps-prestandaläge i sina spel).

Nya spel kan få grafisk kvalitet som på PS5

När Nintendo lanserar nya generationens spelkonsol så kanske de har pressat upp prestandan så mycket att den nästan motsvarar vad en PS5:a klarar. Åtminstone sett till den grafiska kvaliteten.

Den kända Nintendo-läckaren ”Im A Hero Too” har avslöjat att spelet Final Fantasy VII Remake ser ut som och presterar likt på en Playstation 5 när spelet körs på en Switch 2 Devkit.

Samma läckare påstår att processen för att så kallat porta ett spel från de andra konsolerna till Switch 2 ska vara snabb och smärtfri.

Tidigare rykten om Switch 2 säger att spelkonsolen inte presterar bättre än en Playstation 4, så det är lite motstridiga uppgifter.

Nytt Sonic-spel & ny AR-kamera

Andra detaljer som läckaren lyfter fram är en helt ny AR-kamera.

AR är en förkortning av ”Augmented Reality” vilket betyder att du ”förstärker” verkligheten genom att applicera olika filter och smarta funktioner som visas ovanpå vad kameran ser.

Den kanske bästa förklaringen på hur det kan fungera är Pokémon Go. Du visar omgivningen med kameran i mobiltelefonen och spelet förstår vad den ser och lägger in pokemon-figurer på lämpliga platser.

Det ska även släppas flera nya spel som är anpassade för Switch 2.

Bland annat ett nytt Sonic-spel. Även Jet Set Radio, Comix Zone och ett Guardian Heroes-spel är på gång.

Det finns inga uppgifter om lanseringsdatum, men det vore inte någon högoddsare att åtminstone Sonic-spelet släpps samtidigt med Switch 2.

Via Neowin

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.