Snabbare Utforskaren i Windows 11 med F11-tangenten

microsoft windows logo surface unsplash ashkan forouzani
Ashkan Forouzani, Unsplash

Visste du att Utforskaren i Windows 11 kan göras mycket snabbare med bara ett tryck på tangentbordet? En bugg gör att laddningen blir omedelbart.

En Twitter-användare har hittat att den som startar Utforskaren i Windows 11 kan göra laddningen omedelbar genom att tryck på F11-tangenten två gånger.

Första gången gör att fönstret visas i fullskärmsläge. Den andra knapptryckningen tar fönstret tillbaka till ursprungsläget.

En bugg helt utan logisk förklaring

Det finns ingen som helst logisk anledningen till varför Utforskaren skulle ladda mycket snabbare bara för att fönsterläget ändras. Men en bugg i koden gör att så faktiskt är fallet.

En användare på Reddit säger sig ha testat med en mapp som har 1 800+ undermappar och 25 000+ filer – och att även hen noterade en mycket snabbare laddning av innehållet.

Buggen påverkar alla versioner av Windows 11. Från den första till den senaste Canary Insider-versionen som inte ens är släppt än.

Det finns ingen förklaring från Microsofts sida i skrivande stund. Många användare är upprörda och undrar varför vi inte får hastigheten i Utforskaren utan att F11-tangenten används.

Via Neowin

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.