Ny Dualsense-kontroll med 12 timmars batteritid

sony playstation 5 dualsense 2020

Sony DualSense för Playstation 5 är på väg att uppgraderas med längre batteritid. En ny modell släpps under 2024 med stora förbättringar och kanske ett oförändrat pris.

Än så länge har Sony inte gått ut med en officiell presentation av handkontrollen. Däremot har en amerikansk återförsäljare råkat släppa information om lanseringen.

Det officiella namnet ser ut att bli ”PlayStation 5 V2 DualSense Wireless Controller”. Exakt samma som originalmodellen, förutom tillägget med ”V2” som indikerar att det är en reviderad modell.

sony playstation 5 spiderman 2 dualsense 500x500 2023
Räkna inte med en V2-modell av Spiderman-kontrollen, men det hade varit fint. Eller hur?

Och nyheterna? Utsidan ska vara identisk med tidigare modellen, men insidan har fått ett nytt batteri. Upp till 12 timmars batteritid kan vi vänta oss. Det är en rejäl förbättring må vi lova och mycket välkommet.

När Sony gör en officiell presentation vet vi inte. Inte heller vad det svenska priset stannar på.

Klart är i alla fall att återförsäljaren som råkade avslöja handkontrollen snabbt tog ner sidan igen. Det är alltid en tydlig indikation på att något är på gång – och vi kan gissa att någon på butikskedjan har fått det hett om öronen för tabben.

Via Gamesradar

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.