Sea of Thieves på gång till Playstation 5

Sea of Thieves

Sea of Thieves och andra speltitlar som idag är exklusiva för Xbox och Windows kan vara på gång till Playstation 5. Källor inom spelindustrin säger att ett skifte är på gång med tunga lanseringar till både PS5 och Switch.

Framför allt pratas det om att Sea of Thieves för Sonys spelkonsoler är under utveckling. Det är oklart hur långt framskriden utveckligen är, men det fem år gamla spelet blir en riktigt tung lansering om den kommer.

Sea of Thieves har 30+ miljoner aktiva spelare

Sea of Thieves passerade en milstolpe med 30 miljoner aktiva spelare redan under 2022. Det är ett av de populäraste spelen på både Xbox Store och Steam. Och nyheterna slutar inte komma med en ständig ström av uppdateringar.

Den senaste förbättringar som blivit mycket uppskattad av många är tillägget ”Safer Seas”. Det gör att du inte riskerar att möta andra spelare vilket minskar risken att du blir av med all din loot innan den hinner säljas. Det betyder dock också att en stor del av spänningen med Sea of Thieves försvinner.

Förhoppningsvis är inte Sea of Thieves-spelarna på PS5 låsta till att bara spela mot andra Playstation 5-ägare. Så kallad korsplattformsspel ökar chansen att du hamnar på en karta med andra spelare. Även om du det skulle vara extremt få på de sju haven just när du spelar så finns ingen väntetid – du hoppar alltid rakt in i ett spel.

Lästips: Sea of Thieves: Så här bra dator måste du ha för att köra spelet

Många oklarheter om lanseringen

Just nu vet vi inget alls om när Sea of Thieves kan släppas på Sonys spelkonsoler. Eller ens om spelet överhuvudtaget lanseras på PS5:an.

Microsoft och Sony är helt tysta, precis som spelstudion Rare som utvecklar Sea of Thieves idag. Det finns alltså bara obekräftade, anonyma källar att gå på. Du ska alltså ta den här nyheten med en stor nypa salt.

Men! Det finns förhoppningar, för Sony har redan bekräftat att live-service-spelet Marathon, som utvecklas av Bungie, kommer till Xbox.

Det öppnar dörren lite mer för att Sea of Thieves-nyheten faktiskt är sann. Ju fler spel som går över plattformsgränserna, desto bättre, tycker vi i alla fall. Vad tycker du?

Via Neowin

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.