Japansk mobiloperatör bekräftar Iphone 5S

Apple Iphone 5
Hoppsan, har den japanska mobiloperatören KDDI råkat bekräfta nästa Iphone-modell från Apple? Innan WWDC kan vi aldrig vara säkra, men nya uppgifter från operatören pekar på en ny telefon med både en uppgraderad kamera till 13 megapixel och en fingeravtrycksläsare.


Iphone 5S har diskuterats flitigt ända sen årets WWDC fick sitt officiella datum och ökade ytterligare när biljetterna dit tog slut på nära två minuter. Intresset är större än någonsin men frågan är hur mycket nytt Apple kan få pressa in i en Iphone 5S utan att höja förväntningarna för mycket inför framtida produkter med S-märkningen.

Kameran är en välkommen uppgradering som säkert tilltalar alla som tycker om att fotografera med mobiltelefonen – men hur stor är sensorn och hur är det med optiken? En högre upplösning ger fler detaljer och möjligheten att enklare göra beskärningar, men om inte resten hänger med ökar bruset och kraven på optimerad bildprocessering i telefonen.

Förhandsbeställningar ska börja tas emot den 20 juni och det skulle nog inte förvåna någon om IOS 7 kommer förinstallerad.