Macbook Pro med M3 får stöd för flera externa skärmar

Macbook Pro
Tianyi Ma, Unsplash

Apple uppdaterar senaste Macbook Pro med M3-chippet så att datorn kan användas med fler än en extern skärm. Det löser ett av de mest irriterande och onödiga problemen som användarna haft med modellen.

Begränsningen till bara en, enda extern skärm har legat hos de enklaste varianterna av M-chippen. Både Pro och Max klarar fler sen tidigare, men det har också krävt en djupare plånbok. Mycket, mycket djupare.

Lästips: Apple har släppt Macbook Pro med M3

Nu öppnar Apple för möjligheten till fler skärmar, men det kräver två saker.

  • Det första är att du behöver vänta in en uppdatering till macOS 14. Exakt när den släpps vet vi inte just nu. Det kan vara macOS 14.4 eller en senare, vilket återstår att se.
  • Det andra du behöver veta är att den inbyggda skärmen måste vara stängd. Du kan inte ansluta två externa skärmar och samtidigt ha den inbyggda öppen.

Viktigt att tänka på här är att datorer med M1 och M2 fortfarande är låsta till bara en extern skärm.

Lästips: Ansluta AirPods till PC och Mac (guide)

Även helt nya Macbook Air med M3 har samma stöd för fler än en extern skärm. Även med den modellen gäller att du har skärmen stängd om det ska fungera.

En detalj är att Macbook-modellerna med Intel-processorer både klarar flera externa skärmar och att den inbyggda skärmen är öppen.

Via Arstechnica

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.