Amazon varnar för Apple FineWoven-skalen (iPhone 15)

Apple Finewoven
Foto: Nilay Patel, The Verge

FineWoven-skalen från Apple har fått hård kritik ända sen lanseringen tillsammans med iPhone 15-serien. Kvaliteten är undermålig och recensionerna svidande hårda. Och nu instämmer Amazon i kritiken (på sätt och vis).

Det är så illa med FineWoven-skalen att butiker som säljer dem på Amazon visar ett avskräckande varningsmeddelande. Anledningen är att en stor mängd returer görs av just den här produkten.

Lästips: Batteriet i iPhone 15 är bättre än med tidigare iPhones

Apple kallar materialet som används för ”luxurious and durable microtwill”. Priset är skyhöga 895 kronor i den officiella Apple-butiken. Ett absurt högt pris för en produkt som är halkigt och enkelt repas.

Frequently returned item: Check the product details and customer reviews to learn more about this item.

Materialet är så känsligt att vissa recensenter säger att produkterna de använder uppvisade skador redan ur lådan. Och bara lite skrapande med en fingernagel kan ge permanenta, synliga märken i materialet. På lädermaterial ger det karaktär, men FineWoven-produkterna ser bara ut att vara slitna.

amazon frequently returned item finewoven 2024
Amazon-varningen på Apple FineWoven-skalen

En recensent som är starkt kritisk mot FineWoven-produkterna är The Verge-skribenten Allison Johnson. Se hennes artikel om FineWoven här.

Lästips: iPhone 16 krävs för AI-funktioner i iOS 18

Det ska sägas att inte alla är starkt negativa mot materialet och Amazon.se visar inte samma varning som på andra marknader. Faktum är att Amazon.com inte heller gör det efter publiceringen av artikeln.

Och det ska sägas att materialet ÄR riktigt schysst när det väl är helt och fint. Problemet är bara att så många andra, tredjepartsskal för en bråkdel av priset är betydligt bättre.

Via 9to5mac

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.