iPhone 16 krävs för AI-funktioner i iOS 18

iPhone 14 Pro Max
Foto: Victor Serban, Unsplash

När Apple lanseras iOS 18 väntas operativsystemet ha många nyheter, bland annat en mängd AI-funktioner. Exakt vilka de är återstår att se, men det verkar som att du måste ha en sprillans ny iPhone 16 för att använda dem alla.

Du läste rätt. Apple planerar att låsa många AI-funktioner till iPhone 16-modellerna som släpps sent under 2024. Anledningen ska vara att nya generationens systemchip, som kommer till iPhone 16 Pro och 16 Pro Max, har en uppgraderad design anpassad för AI.

Framför allt handlar det om Neural Engine-delen som redan finns i nyare generationers A-chip. Den ska vara rejält förbättrad för att snabbare maskininlärning och AI-bearbetning direkt på mobiltelefonen. Mer arbete lokalt betyder högre säkerhet och snabbare bearbetning.

Samma teknik väntas komma till nya generationens M4-chip för Macbook-serien samt iPad Pro. Med lite tur får vi en första glimt av alla nyheter i juni när WWDC 2024 drar igång, därefter får vi iPhone 16 och iOS 18 i september eller oktober.

Via UDN

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.