Nintendo Switch 2 kan släppas 2025

Nintendo Switch
Foto: Erik Mclean, Unsplash

Nintendo Switch 2 dröjer längre än någon kunnat ana. Tidigare har det rapporterats att uppföljaren till en av marknadens populäraste spelkonsoler, Switch, släpps 2024. Men nu kommer nya bud som pekar på 2025 som lanseringsår.

Befintliga Switch-modellen lanserades 2017 och uppgraderades först 2019 och därefter 2021 (Switch OLED). Båda nya modellerna är mindre förbättringar som inte ger konsolen något större lyft. Och modellen är ljusår prestandamässigt sämre än både Xbox Series X och Playstation 5.

Trots sin ålder och bristande prestanda säljer både Switch 2019 och Switch OLED som smör i solsken. Kanske är det därför som Nintendo håller tillbaka med en ny, kraftigare uppgraderad modell.

Nintendo Switch 2 är bakåtkompatibel

En annan anledning som uppmärksammats är att Nintendo vill ha tillräckligt många lanseringsspel redo när Switch 2 släpps.

Samtidigt pekar allt på att Switch 2 blir bakåtkompatibel. Det betyder att alla eller merparten av alla spel för Switch-konsolen fungerar till 100 procent. Dessutom kommer ett antal spel att uppgraderas för att fungera optimalt med nya spelkonsolen.

Exakt vad det betyder vet vi inte just nu. Men vi hoppas så klart på minst 60 fps och förbättrad grafik med snyggare ljussättning och högupplösta texturer. Men när det gäller Nintendo vet man aldrig. Hoppet lever i alla fall.

Via TSA

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.