Ny HomePod med skärm kan släppas i mars

Apple HomePod 2nd Generation
Foto: Apple

Apple kan släppas en nya HomePod-modell med en 7-tums skärm i mars. Det avslöjar referenser i källkoden till betaversionen av tvOS 17.4.

Redan 2021 pratades det om en ny modell med större skärm, efter nyheten om att den klassiska HomePod-modellen bekräftades skulle utgå ur Apples sortiment.

Sedan dess har det varit ganska tyst om en ny modell. Fram tills helt nyligen när det kom uppgifter om att Apple är redo att släppa en förbättrad HomePod inom kort.

Based on our findings, the unreleased ”Z314” device is powered by an A15 Bionic chip, which interestingly is the same as the iPad mini 6. Code reveals that there are internal development and also production versions of this product under test, which suggests that it may have reached an advanced stage of development.

Macrumors
google nest hub
Så här ser Google Nest Hub ut. Kan nya HomePod med större skärm få liknande design?

Det här vet vi idag om HomePod med skärm

  • Den nya modellen har en 7-tumsskärm som går att interagera med och använda till exempelvis mediavisning, som filmer och serier. Potentiellt går det även att styra Siri, inställningar för högtalaren och mer.
  • Någon gång i mars 2024 kan modellen släppas. Det är inte fastställt något datum i skrivande stund.
  • Utseendet är inte fastställt. Det pratas om den klassiska HomePod-designen, fast med en större skärm på utsidan som eventuellt går att rotera. Mer troligt är att Apple ”kopierar” designen från Google Nest Hub.
  • Gamla HomePod-modellen kan anslutas till Apple TV för att spela ljud från film och serier. Det finns inget som indikerar att nya modellen avviker från den funktionaliteten. I övrigt är det minst samma funktionalitet som HomePod och HomePod mini som vi väntar oss.

En detalj som de flest varken tänker på eller behöver bry sig om är vilket chip som sitter på insidan. Chippet avgör hur snabb högtalaren är på att bearbeta exempelvis Siri-förfrågningar, vilka ljudformat den stöder, och vilka andra funktioner den klarar.

Vad nya HomePod får vet vi inte, men det är mer än troligt att Apple uppgraderar den med ett nyare chip än befintliga modellerna har. Det finns en ensam referens i tvOS 17.4 till Apple A15 Bionic, som S9-chippet i Watch Series 9 bygger på.

Via Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.