Samsung Galaxy Ring fungerar inte med din iPhone

samsung galaxy ring 2024

Om du planerar att köpa en Galaxy Ring och samtidigt har en iPhone så har vi dåliga nyheter – den kommande aktivitetsmätaren fungerar inte med Apples mobiltelefoner. Samsung hoppas istället på att du ska byta till Android.

Tanken med Bluetooth är att du ska få ett gränsöverskridande anslutningsprotokoll som gör det enkelt att använda exempelvis hörlurar, aktivitetsmätare och smarta klockor med enheter från olika tillverkare.

Lästips: Snart släpps Samsung Galaxy Buds 3 Pro

De flesta tillverkarna arbetar för att just deras produkter ska fungera med både Android och iOS, men det är långt ifrån alla som är lika välvilliga.

Apple är notoriskt och välkänt illvilliga mot allt som har med Android att göra. Apple Watch på en Samsung-telefon? Glöm det! AirPods fungerar till viss del, men många funktioner är medvetet låsta till iOS och iPadOS.

Apple Watch Series 9
Samsung vill att du lämnar din Apple Watch för Galaxy Ring. Foto: Apple

Även Samsung har snurrat in på samma bana som Apple och låser in Galaxy Ring i sitt egna ekosystem. Android är vad som gäller och du måste ha en Samsung-telefon för att dra full nytta av alla funktioner.

Målet med inlåsningen är att locka över iOS-användare till Android. Så här säger Samsungs VP Hon Pak till nyhetssajten CNET:

Vi erkänner iOS/Android-utmaningen, och vi hoppas slutligen att våra enheter är av en sådan kaliber att folk kommer att vara villiga att byta.

Sannolikheten att någon lämnar sin iPhone (och kanske Watch) för en telefon från Samsung och Galaxy Ring är nog inte stor. Det är ett större hopp i plattformsbyte än vad tillverkarna vill få det att verka, speciellt för den som är inbiten och van användare sedan länge.

Lästips: Nya Apple Watch kan behöva helt nya armband (Watch Series X)

Android-användare behöver troligtvis inte bry sig lika mycket om att byta till Samsungs telefoner.

Den sydkoreanska tillverkaren arbetar på kompatibilitet med fler mobiltelefoner från andra tillverkare, men vi räknar kallt med inlåsning som gör att vissa nyckelfunktioner bara kan användas om du har en Galaxy-telefon (alternativt rätt Samsung-app på telefonen).

Via Cnet

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.