Nya Apple Watch kan behöva helt nya armband (Watch Series X)

apple watch series black screen currentspaces unsplash
Foto: currentspaces, Unsplash

Apple förnyar Watch-serien med kommande modeller som använder ett nytt fäste för armbandet. Det betyder att alla dina befintliga armband blir helt oanvändbara om du köper en nya generationens Watch-klocka i framtiden.

Nyheten kom samtidigt som industrikunniga läckare avslöjade att Apple arbetar på en ny smartklocka vid namn Watch X. En modell som ska vara tunnare än de tidigare modellerna i serien, men utan fler detaljer än så.

Lästips: Apple får inte reparera nyare Watch-klockor

Watch X eller Watch Series X kan släppas 2024

Med Watch X ska Apple lansera en smartklocka som tar det största, teknologiska och designmässiga steget någonsin sedan introduktionen av Watch-serien 2015. En av de stora nyheterna uppges vara ett nytt magnetfäste för armbandet som frigör utrymme för större och fler komponenter inuti smartklockan.

Förhoppningen är nu att Apple introducerar ett systemchip som är mer energieffektivt i kombination med ett större batteri. Tillsammans kan de potentiellt öka batteritiden till mer än de 18 timmar som Apple utlovar idag.

Just batteritiden har länge varit en av de mest kritiserade sakerna om Watch-serien. Ända sedan första modellen introducerades har såväl användare som konkurrerande tillverkare pekat på batteritiden och kritiserat de få timmarna.

Via iMore

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.