Problem med alarm på iPhone – fungerar inte korrekt

apple watch series black screen currentspaces unsplash
Foto: currentspaces, Unsplash

Många iPhone-användare har upplevt problem med sina alarm. De rapporterar att alarmen inte ringer som de ska, vilket har lett till att vissa har försovit sig. Problemet verkar drabba både nya och äldre iPhone-modeller, som iPhone 15, iPhone 11 och iPhone XR. En del användare märkte av problemet efter att ha uppdaterat till iOS 17, och andra efter iOS 17.2.

Problemet

  • Flera användare har rapporterat att deras iPhone-larm inte går av.
  • Problemet verkar påverka både nya och gamla iPhone-modeller.
  • Vissa användare säger att problemet uppstod efter att de installerade iOS 17-uppdateringen.
  • Andra säger att problemet har funnits i flera år.

Intressant nog har vissa användare sagt att deras alarmproblem löste sig med senare mjukvaruuppdateringar. Andra menar att liknande problem har funnits i flera år på äldre iOS-versioner, men det är inte bekräftat.

Lästips: Nya Watch Series X får helt nytt fäste för armbandet

Ingen kommentar från Apple

För att försöka lösa problemet har användare föreslagit olika lösningar.

En är att stänga av funktionen Attention Aware, som justerar din iPhones beteende baserat på om du tittar på den eller inte. Andra tips inkluderar att inaktivera StandBy-läge, installera om klockappen, eller ta bort vissa alarm.

Apple har inte officiellt kommenterat problemet eller bekräftat om det är en bugg.

Det har varit ett tufft år för iPhone och iOS 17 med flera buggar. Tidigare rapporterades en bugg som aktiverade appväljaren när man skrev på tangentbordet. iPhone 15 Pro hade överhettning vid laddning, vilket fixades i en uppdatering.

Det har också varit problem med NFC-chippen i iPhone 15-serien, som skadades vid trådlös laddning med vissa BMW- och Toyota Supra-modeller. Apple bekräftade detta och släppte en uppdatering som löste problemet. Samma uppdatering fixade även en bugg med Weather-widgeten som visade felaktigt väder på låsskärmen.

Lösningar på alarm-problemet

  • Inaktivera Attention Aware-funktionen
  • Inaktivera Standby-läget
  • Ta bort och installera om klock-appen
  • Ta bort några larm och lägg till dem igen

Via Neowin

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.