Asrock introducerar ny funktion för RGB-belysning i Windows 11

Gaming tangentbord RGB
Foto: mateovrb, Unsplash

Asrock, en ledande tillverkare av moderkort, har meddelat en spännande uppdatering för sina produkter – nämligen stöd för dynamisk belysning till många moderkort.

Summering

  • Asrock släpper uppdateringar för de flesta moderkort från de senaste 2–3 åren som ger stöd för dynamisk belysning i Windows 11.
  • Uppdateringarna är i betaversion men kommer att släppas för alla moderkort med styrkretsar i Intels 600- och 700-serier samt AMD:s AM4- och AM5-familjer.
  • Dynamisk belysning gör det möjligt att styra RGB-belysningen från ett ställe i Windows 11, utan att behöva installera flera olika program från olika tillverkare.
  • Detta gör det lättare att programmera all belysning att följa samma mönster.

Många av Asrocks moderkort från de senaste 2–3 åren kommer snart att stödja Windows 11:s nya funktion för dynamisk belysning. Funktionen gör det möjligt för användare att styra RGB-belysningen på moderkortet och anslutna enheter som fläktar.

Uppdateringens Omfattning och Tillgänglighet

För att aktivera funktionen behövs en uppdatering av firmware-mjukvaran i kontrollerkretsen på moderkortet. Asrock har redan släppt betaversioner av uppdateringen för flera moderkort.

Den är tillgänglig för de flesta moderkort med Intels 600- och 700-seriens styrkretsar samt för AMD:s AM4- och AM5-familjer.

Det har även rapporterats att betauppdateringar finns för vissa äldre AMD 400-seriens moderkort. Denna uppdatering kallas ”Asrock Dynamic Lighting ver:20231220.1” eller senare versioner.

Via Asrock och Videocardz

Fördelar med dynamisk belysning

Uppdateringen syftar till att förenkla kontrollen av RGB-belysningen. Användare kan nu styra all RGB-belysning från en central plats utan att behöva installera separata program från olika tillverkare.

Det förenklar synkroniseringen av belysningsmönster över olika enheter som moderkort, RGB-kompatibla fläktar, skärmar, möss, tangentbord och andra tillbehör för en enhetlig och sammanhängande ljussättning.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.