Nextory försämrar Unlimited-nivån – är inte längre obegränsad

headphone user cafe computer austin distel unsplash
Foto: Austin Distel, Unsplash

Nextory introducerar begränsningar i sin ljudbokstjänst. Unlimited-nivån som tidigare gav obegränsat ljudbokslyssnande för bara 189 kronor är inte längre obegränsad.

Faktum är att Nextory förbehåller sig rätten att stänga ner ditt konto om du lyssnar för mycket. Och användare rapporterar redan att tjänsten forcerar sina policyändringar genom att kasta ut användare utan förvarning.

Minst en person säger att lyssnande på ljudböcker i hastigheten 2x under en längre period var tillräckligt för en nedstängning. Det är en obekräftad uppgift, men också en skarp varning om den nya verkligen för dig som prenumerant.

Lästips: Nextory — ett Spotify för e-böcker och ljudböcker

Karolina Bjernefalk är partneransvarig på Nextory och hon säger i ett uttalande att det finns problem med Unlimited-prenumerationerna som behöver lösas. Inte minst de egna, automatiserade systemen som identifierar mönster och möjlig felanvändning från användarnas sida.

Hon säger att systemen inte är hundra procent idiotsäkra. Konton har stängts ner felaktigt. Frågan är bara huruvida Nextory är villiga att identifiera felaktiga nedstängningar och aktivera dem igen.

Det är inte bara användare som fått sina konton stängda som reagerar på policyändringarna om Unlimited-prenumerationerna. Många andra har höjt kritiska röster, men även en del försiktigt positiva.

Lästips: Testa ljudböcker på Spotify helt gratis – om du är prenumerant

Det finns inga tydliga gränser för vad Nextory menar är ”excessive use”, eller överdriven användning. Vad är egentligen skälig användning?

Nämnvärt är att den absoluta merparten av användarna aldrig kommer att påverkas av policyändringarna. Om du lyssnar på en ljudbok om dagen finns ingen uppenbar risk att just ditt konto stängs ner.

Med det sagt bör Nextory se över namnet på sin prenumeration. Att kalla något för ”Unlimited” och begränsa användningen är att lura användarna.

De befintliga prenumerationsnivåerna för Nextory ser ut så här just nu:

  • Basic – Gräns på 30 timmar per månad – 139 kr per månad
  • Unlimited – Obegränsad tillgång för 1 användare – 189 kr per månad
  • Unlimited 2 – Obegränsad tillgång för 2 användare – 229 kr per månad
  • Unlimited 4 – Obegränsad tillgång för 4 användare – 289 kr per månad

Via BNNBreaking

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.