Nextory — ett Spotify för e-böcker och ljudböcker

Nextory front

Om du tycker om att läsa e-böcker eller lyssna på ljudböcker, då är Nextory kanske en intressant tjänst för dig. Det blir allt mer populärt att läsa digitala böcker och hos Nextory kan du prenumerera på just sådana från 99 kronor i månaden.

Tjänsten öppnar upp för tusentals titlar i sitt bibliotek och precis likt musiktjänsten Spotify har du obegränsad tillgång för varje månad du har en aktiv prenumeration. Som många andra tjänster får du också möjligheten att testa kostnadsfritt i 14 dagar helt utan bindningskrav.

Instegspriset för en basprenumeration är 99 kronor och då får du e-böcker och ljudböcker från ett enormt grundutbud. Vill du dessutom bli serverad med de senaste nyheterna på marknaden kostar det 199 kronor, och de som vill ha tillgång till affärslitteratur får betala 249 kronor.

De e-böcker du vill ta del av kan enkelt laddas ner till en dator, mobiltelefon eller surfplatta. Tyvärr verkar det inte finnas stöd för traditionella läsplattor, som Amazon Kindle eller Kobo Aura, vilket tar udden av det roliga. Du är låst till enheter som inte är anpassade för att läsa e-böcker, men desto bättre för ljudböcker.

nextory topplista ebocker

Det blir allt mer populärt att använda prenumerationstjänster för att konsumera film, serier och musik. Netflix, Viasat och HBO Nordic är utmärkta alternativ när du vill se film och serier, Spotify, Google Play Music och Apple Music är riktigt bra för musik. Och nu kan vi lägga till Nextory för e-böcker och ljudböcker.

Med det sagt är Nextory inte ensam om exempelvis ljudböcker i prenumerationsformat. Storytel är ett omtyckt alternativ som också har tusentals böcker och fungerar på de populäraste mobiltelefonerna och surfplattorna. Kostnaden är högre än basprenumerationen på Nextory med sina 169 kronor, men det finns en testperiod på 14 dagar som är gratis om du vill jämföra Storytel med Nextory.

Klicka här för att besöka den officiella webbsajten för Nextory. Om du tänker prova eller redan har gjort det får du gärna skriva en kommentar och berätta vad du tyckte.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.