Bilder-appen på Icloud.com är uppdaterad med nytt gränssnitt

Icloud.com Launchpad

Använder du Bilder-appen på Icloud.com lär du bli glatt överraskad av den nya versionen som Apple nyligen släppt. Redan för några veckor sedan introducerades nya Bilder-appen till beta-testarna, men nu har Apple äntligen släppt den fulla versionen till alla.

Bland nyheterna som introducerats finner vi en uppdaterad sidobar och en mängd andra grafiska detaljer som förbättrats för att bättre likna Mac-versionen av Bilder. Apple har även uppdaterat verktygsfältet med knappar för uppladdning och nerladdning, samt lagt till en snabbmeny för åtkomst till bildalbum i biblioteket.

Den förbättrade upplevelsen kommer som en välkommen uppdatering men för de allra flesta kommer Bilder-appen på Icloud.com aldrig att användas. Det finns inte många anledningar att försöka nå bilderna den vägen då Apple redan har den fullständiga Bilder-appen till både iOS och macOS. Det är mycket smidigare att komma åt bilderna den vägen.

Dessutom har applikationen fler funktioner som Minnen, Ansikten och automatisk igenkänning av motiv och objekt i bilder. Om Apple tänker släppa dessa funktioner även till onlineversionen återstår att se, men nya Bilder-appen på Icloud.com är åtminstone en bra start.

Icloud Bilder Gränssnitt 2016
Så här ser nya Bilder-appen ut på Icloud.com. Bildkälla: 9to5mac

Det finns en mängd applikationer och tjänster för att spara och visa bilder i webbläsaren. Den kanske bästa idag om man vill ha utmärkt tillgång oavsett plattform är Google Foton.

Google Foton är en del av ditt befintliga Google-konto och ger snabb åtkomst till bilder tagna av iPhone- och Android-telefoner. Helt kostnadsfritt och med obegränsad lagring om du nöjer dig med fotografier i upplösningen 16 megapixel eller lägre. För de flesta är det fullt tillräckligt, inte minst då många mobiltelefoner inte tar i högre upplösning än så.

Använder du någon molntjänst, lik Google Foton eller Icloud.com, för att spara dina fotografier? Om du gör det får du gärna skriva en rad och berätta.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.