Samsung Galaxy S8 kan bli först med 8GB internminne

Samsung Galaxy S7

Ett helt galet rykte säger att kommande Samsung Galaxy S8 får extrema åtta gigabyte internminne. Det är inte en omöjlighet men högst otroligt att den sydkoreanska tillverkaren pressar in så mycket internminne i sitt kommande flaggskepp.

Om ryktet stämmer betyder det att Galaxy S8 blir första mobiltelefonen någonsin med åtta gigabyte internminne. OnePlus 3 och OnePlus 3T har båda sex gigabyte vilket rent tekniskt borde betyda att de aldrig får slut på ledigt minne. Frågan är vad Samsung Galaxy S8 ska göra med åtta?


En tänkbar anledning är att Samsung tänker ge Galaxy S8 möjligheten att anslutas till en extern skärm, datormus och tangentbord. Mycket likt vad Microsoft erbjuder med Continuum och Windows 10. Då behövs varenda gigabyte när flera samtidiga applikationer ska slåss om resurserna.

Universal Flash Storage UFS

Sannolikheten att det är vad Samsung planerar är dock minimal. Mer troligt är i så fall att Galaxy S8 får stöd för UFS 2.1 för lagringsutrymmet. Galaxy S6 introducerade snabba UFS 2.0 medan efterföljaren Galaxy S7 förfinade användandet av standarden. Med 2017 års modell pekar flera uppgifter på en uppgradering till UFS 2.1 som är snabbare och med lägre åtkomsttider.

Kort förklarat så startar dina applikationer snabbare och filer som sparas till telefonen överförs på kortare tid. Lägg till en helt nyutvecklad, åttakärnig processor tillverkad i 10 nanometer och Galaxy S8 kan bli en riktig monstertelefon.

Först i april väntas nya mobiltelefonen bli officiell så spekulanter får sitta på fingrarna ett tag till. Samsung bör vara snabba med att lansera ett nytt flaggskepp efter floppen med Galaxy Note 7, men utan att forcera en lansering som på grund av stress riskerar att göra modellen till en lika stor flopp.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.