LG G6 kan visas tidigt under 2017 — vill hinna före Galaxy S8

LG V20

LG G6 kan presenteras tidigare än någon trott. När alla går och väntar på att Samsung ska visa upp kommande Galaxy S8 dyker trovärdiga uppgifter upp som pekar på att LG tänker stjäla intresset med nya flaggskeppet G6.

Samsung beräknas visa Galaxy S8 under april månad och LG ser till att komma före med en visning kring slutet på februari eller början på mars. Det öppnar upp för en presentation under Mobile World Congress, världens största mobilmässa, i Barcelona.

Om det sker kan LG G6 vara ute i butikerna redan innan Galaxy S8 når rampljuset och det är ett viktigt försprång för LG. Samsung har en extrem dominans och för att andra tillverkare ska nå framgång med sina nya modeller krävs att de når ut till den breda massan innan Samsung.

Tyvärr är informationen om LG G6 ännu kraftigt begränsad. Det vi känner till idag är att mobiltelefonen väntas sakna den modulära funktionalitet som vi fick med LG G5. Den ska också ha helt nya Qualcomm Snapdragon 835-processorn vilket bådar för ruskigt bra prestanda.

LG G5
LG G6 får en helt ny design som inte alls liknar LG G5 på bilden.

Lägg till stöd för trådlös laddning och en speciell selfie-kamera med integrerad iris-skanner och vi är officiellt intresserade. Allt som behövs nu är en bekräftelse på alla specifikationer, vädertätad design, ett schysst pris och att modellen släpps här i Sverige.

Senaste LG V20 som hyllats av många recensenter har utmärkta egenskaper men går inte att få tag på i svenska butiker, till skillnad från V10 som visade sig mer än populär här. Vi hoppas att LG G6 får samma byggkvalitet i metall som V20-modellen uppvisade, men ännu återstår många frågetecken som besvaras först under 2017.

Observera att bilden till artikeln inte visar en LG G6 utan V20. Vi saknar bilder på den kommande modellen men så fort den dyker upp på ett fotografi så uppdateras artikeln.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.