Testa ljudböcker på Spotify helt gratis – om du är prenumerant

Spotify logo
Foto: Alexander Shatov, Unsplash

Spotify planerar ett test av gratis ljudböcker för dig som är prenumerant på musiktjänsten. Det säger WSJ som också säger att testet omfattar upp till 20 timmars lyssnande varje månad innan du måste öppna plånboken.

Den populära musiktjänsten började erbjuda ljudböcker via sin tjänst redan under 2022. Då efter att ha köpt bolaget Findaway som blev grunden för hur det fungerar idag. Det finns även ett samarbete med Storytel som öppnar för fler än 500 000 ljudböcker.

Ljudböcker på Spotify kostar extra

Ljudböcker ingår inte för vanliga prenumeranter som har Spotify Premium. Det kostar extra om du vill lyssna på dina favoritböcker.

”Vi har gjort det med poddar tidigare, nu ska vi göra samma sak med ljudböcker.”

För att locka fler prenumeranter att öppna plånboken lite till så kan Spotify öppna för begränsat lyssnande utan kostnad för en del. Enligt uppgift ett litet antal prenumeranter i engelskspråkiga länder till en början.

Böcker ska kunna laddas ner direkt via Spotify-appen i mobiltelefonen.

Exakt hur många och vilka böcker som kommer att vara tillgängliga vet vi inte. Men enligt WSJ så säger deras källor att utbudet för gratislyssningen ska vara ”brett”.

Spotifys satsning på ljudböcker döms ut

Svd skriver i en artikel från hösten 2022 att de tre största bolagen som erbjuder ljudböcker i Sverige har hela 65 procent av marknaden.

Det handlar om Storytel, Bookbeat och Nextory. Tre tungviktare som får konkurrens av några mindre aktörer här i Sverige, som Bokus Play och Amazon Audible.

Globalt sett är Audible den största och mest potenta aktören på marknaden.

Det är helt enkelt en hårt konkurrensutsatt marknad och frågan är om Spotify kan slå sig in på allvar. Det är tydligt att bolaget slår hårt när det kommer till musik, men sen då?

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.