Så bra batteritid har iPhone 15

Apple iPhone 15

Apple har presenterat helt nya iPhone 15-serien. Inför presentationen var det många som hoppades på att batteritiden skulle öka jämfört med iPhone 14-telefonerna – och frågan är om det blev någon förbättring eller inte.

Lästips: Läs allt om iPhone 15-serien och se de lägsta priserna hos Prisjakt

Tidigare rykten om iPhone var att mobiltelefonerna skulle få mycket större batterikapacitet i kombination med energisnålare systemkretsar. Upp till 18 procent större batteri pratades det om.

I retroperspektiv så infriades aldrig den nyheten. Och någon längre batteritid har vi inte att vänta – de officiella siffrorna är identiska med vad iPhone 14-serien har.

Så lång batteritid har iPhone 15-serien

 • iPhone 15: 20 timmar
 • iPhone 15 Plus: 26 timmar
 • iPhone 15 Pro: 23 timmar
 • iPhone 15 Pro Max: 29 timmar

Därför är batteritiden INTE längre i iPhone 15-serien

Det finns några tänkbara anledningar till varför Apple inte kan eller vill skruva upp batteritiden mer än vad de redan gör.

Apple kan garanterat pressa in fler timmar om de bara ville, men tillverkaren har alltid haft en balans skarpare än en knivsegg när det gäller prissättning, funktionalitet, ny teknik och batteritid.

I takt med att Apple introducerar nya och kraftfullare hårdvara med förbättrade sensorer, ökad AI-kapacitet och bättre kameror så pressas batteriet allt hårdare. De senaste systemkretsarna A16 Bionic och A17 Pro är tveklöst de bäst presterande som finns på marknaden idag med mycket hög energieffektivitet, men de är också portvaktaren som ser till att balansen upprätthålls.

Så får du längre batteritid i iPhone 15

Du kan öka batteritiden manuellt så klart, men inte utan att göra avkall på de många funktioner som iPhone-telefonerna har. Här är de största förändringarna du kan göra själv för att ge dig några extra timmar eller minuters batteritid om dagarna:

 • Minska skärmens ljusstyrka
 • Använd WiFi istället för mobildata
 • Använd inte social media-appar som Facebook, Instagram och TikTok
 • Aktivera strömsparläget via kontrollcenter
 • Använd autolås på skärmen (30 sekunder)
 • Använd mobiltelefonen när temperaturen är ideal (16 till 22 grader celcius)

Så vet du vad som dränerar batteriet i iPhone 15

 1. Gå till Inställningar
 2. Välj Batteri
 3. Välj ”Senaste 10 dagarna”

Nu ser du en tydlig lista över alla appar och funktioner som påverkar batteriet mest i din mobiltelefon.

Det är en ovärderlig funktion för att förstå varför du aldrig har tillräckligt med batterikapacitet på slutet av dagarna.

I dagens moderna värld är det ofta appar som Facebook och TikTok som står högst på den listan. Om så är fallet för din telefon så kan du göra det lite bättre genom att gömma undan apparna så att du alltid måste klicka några gånger extra för att hitta dem, och den vägen minska användandet.

FAQ

Hur lång batteritid har iPhone 15?

Batteritiden är upp till…
iPhone 15: 20 timmar
iPhone 15 Plus: 26 timmar
iPhone 15 Pro: 23 timmar
iPhone 15 Pro Max: 29 timmar

Hur ökar jag batteritiden med iPhone 15?

Några tips är att minska skärmens ljusstyrka, ta bort appar som Facebook och Instagram, använda WiFi ofta, använda automatisk låsskärm med kort tid och aktivera strömsparläget när det krisar.

Vad drar mest ström i min iPhone?

Gå till Inställningar > Batteri > ”Senaste 10 dagarna” för att se vilka appar och tjänster som drar mest på batteriet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.