Kobo planerar för nya läsplattor under 2024

Kobo Sage
Flaggskeppsmodellen Kobo Sage från 2021. Foto: Kobo

Kobo planerar att släppa minst en ny läsplatta under 2024. Detaljer från amerikanska FCC indikerar att utvecklingen har nått slutfasen och att en presentation kan vara aktuell inom kort.

Just nu saknas information om vad det är för modell eller modeller som Kobo tänker lanseras. Det pratas om uppföljare till populära Libra 2 och Sage, båda med nära tre års tid på marknaden. Exakt vad som kommer är oklart.

Lästips: Kobo Clara 2E – våra första intryck av nya läsplattan

Vad vi däremot vet är modellnumret på enheten som FCC undersöker just idag. Modellnummret internt hos Kobo är N367 och FCC ID-numret är NOIKBN367. Det här är den stora nyheten som många väntar på ska släppas.

Det där dock inte den ena lanseringen vi kan se fram emot. Det finns två andra, ännu okända läsplattor från Kobo som identifierats tidigare. De identifieras just nu som N428 och N365.

Frågan för många är så klart när Kobo tänker lansera sina nya prylar. Några exakta datum finns inte, men FCC har datum då de måste avslöja vilka produkter de undersöker. Här är datumen för de tre Kobo-enheterna:

  • N367: 24 augusti 2024
  • N428: 15 april 2024
  • N365: 22 juni 2024

Lästips: Kobo Elipsa 2E – 10-tums läs- & skrivplatta

kobo libra 2 2021
Kobo Libra 2 är en fantastisk läsplatta för de flesta.

Om du inte har köpt en läsplatta än och funderar på Kobos utbud kan vi rekommendera Libra 2 som en fantastisk instegsmodell i läsplattevärlden.

Det är inte den billigaste eller enklaste e-boksläsaren. Funktionerna och den tekniska kapaciteten är utmärkt för sina kronor, så vi kan lova att du får många, många timmars läsning och stort nöje för pengarna.

I skrivande stund är kostnaden 2 190 kronor för Kobo Libra 2. Det är något högre än vad vi rekommenderar att du köper den för. Ett tips är att prisbevaka med Prisjakt och vänta tills priset är en bit under 2 000 kronor.

NetOnNet hade en föredömligt lågt pris på Libra 2 under större delen av februari. Vi hoppas att en ny prissänkning är på gång för mars och april.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.